3 heerlijke Halloween recepten

Halloween koekjes

Dit heb je nodig:

  • 250 g tarwebloem
  • 175 g koude roomboter
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei
  • Mespuntje zout
  • Mespuntje bakpoeder
  • vanillesuiker
  • kruiden naar smaak (geraspte sinaasappel- of citroenschil, kaneel, kardamom, gember enz.)
  • 1 eiwit
  • 100g kristalsuiker
  • bakpapier
  • gel of poeder kleurstoffen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzakken
  • eventueel eetbare stiften
  • Halloween uitsteekvormpjes
  • Siliconen werkmat en deegroller
  1. Doe alles in een schaal en werk ze snel bij elkaar in een deegbol. Verpak in huishoudfolie en laat in de koelkast voor minimaal een half uur rusten.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 4-5 mm en steek de vormpjes uit.
  3. Verwarm de oven op 180 C0, plaats het bakplaat in de oven en bak de koekjes af in ongeveer 10 minuten.

Icing:

  1. Klop het eiwit van 1 ei met een paar druppels citroensap of een snufje zout.
  2. Intussen, doe 100g kristalsuiker in een pan en doe net zo veel water erin dat het suiker maar net onder het water is. Laat het suikersiroop koken voor 2 minuten.
  3. Giet het hete suikersiroop heel langzaam bij de draaiende eiwitschuim. Blijf kloppen totdat het afkoelt tot lauwwarm.
  4. Verdeel de icing in ondiepe bordjes of schaaltjes en kleur ze naar wens, bijv. wit (de icing is spierwit, dit hoef je dus eigenlijk niet te kleuren), zwart, bruin en oranje. Doe een klein deel van de gekleurde icings in spuitzakken en sluit de opening van de zakken af met een klip of afsluitbandje.

Kleuren van de koekjes:

Dip de afgekoelde koekjes in de gekleurde icing. Laat ze drogen. Daarna kun je ze verder decoreren met een andere kleur icing vanuit een spuitzak, of met eetbare stiften. 

Halloween cupcakes

Dit heb je nodig – in dit recept wordt er met “cups” gewerkt. Als je geen cup maatbeker hebt gebruik gewoon een grote koffiemok van ongeveer 225 ml:

Chocoladecupcakes maken:

  1. Meng alle ingrediënten in een kom. Je mag uiteraard je keukenmachine gebruiken maar dit gaat heel makkelijk met gewoon een pollepel. Intussen, verwarm de oven op 180°C, en plaats de cupcake cups in de bakvorm.
  2. Verdeel het beslag in de cupjes en plaats de vorm in de oven. Verlaag de temperatuur naar 150°C en bak de cupcakes af. Na het bakken laat ze afkoelen.

Topping maken:

Basis botercrème recept:

Ingrediënten:

  • 250 g kristalsuiker
  • 1 zak vanille kookpudding (of custard poeder)
  • 300 ml melk
  • 250 g roomboter
  1. Doe de suiker en 2/3 van de melk in een pan en begin te koken. Meng de pudding poeder of custard in een kom of koffiemok met de rest van de melk tot een gladde vloeistof.
  2. Wanneer de zoete melk in de pan kookt, voeg eerst een beetje van deze hete melk toe aan de pudding-melk mengsel (dit heet familie maken), en roer goed door. Giet daarna de pudding-melk mengsel terug in de pan en blijf koken en roeren totdat het ingedikt is.
  3. Giet het puddingmassa uit op een koude dienblad of grote schaal, dek de bovenlaag af met plastic folie (zodat hij geen velletje krijgt) en laat het op kamertemperatuur afkoelen.
  4. Wanneer het pudding afgekoeld is, klop de roomboter luchtig (bij voorkeur met een keukenmachine), en beetje bij beetje voeg het pudding toe. Je mag hierna best lang blijven kloppen (zelfs 1 uur). Des te langer geklopt des te luchtiger je botercrème wordt.
  5. Deze botercrème kun je makkelijk kleuren of op andere smaak brengen.
  6. Geschikt als taartvulling, afsmeren, toefjes maken, botercrème decoraties maken enz. En ook nog eens heel erg lekker!

De Halloween cupcakes decoreren:

  1. Doe een groot spuitmondje in de spuitzak, vul de spuitzak met de topping/botercrème en maak toefjes op de cupcakes.
  2. Creëer Halloween figuurtjes van fondant, met de uitsteekvormen.    
  3. Met eetbare stift of foodpaint maak je ze nog meer griezelig
  4. Het is wel handig om deze fondant figuren een paar dagen eerder te maken zodat ze goed uitharden. Anders worden ze meteen slap op de botercrème topping.

Deze cupcakes kun je uiteraard eindeloos variëren.  Maak bijvoorbeeld zwarte topping en bestrooi de cupcakes met allerlei leuke eetbare Halloween strooisels, of maak witte toefjes en decoreer ze met suikerdecoratie ogen.

 

Angry pumpkins

Dit heb je nodig:

  • 350 g tarwebloem
  • 220 g suiker
  • 170 g koude roomboter
  • 2 eieren
  • ½ zak bakpoeder (7-8g)
  • kaneel
  • geraspte sinaasappelschil
  • mespuntje zout
  • oranje kleurstof
  • pompoen uitsteekvormpjes
  • bakpapier
  • bakplaat
  • siliconen werkmat en deegroller

Bereiding:

  1. Doe alles bij elkaar in een kom.
  2. Maak er een deegbol van, je hoeft niet lang te kneden, alleen totdat alles goed met elkaar gemengd is. Verpak in huishoudfolie en laat in de koelkast voor minimaal een half uur rusten
  3. Kleur het deeg meet oranje kleurstof (bijvoorbeeld RD ProGel® Concentrated Colour Gel Orange of FunCakes Food Colour Gel Oranje).
  4. Zet het deeg op een siliconen werkmat, bestrooi eerst je werkmat met een beetje bloem.
  5. Je mag met een mes streepjes trekken door het deeg, daardoor worden je pompoenen nog levendiger. Steek de vormpjes uit!
  6. Plaats de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat
  7. Bak ze af op 180°C, voor ongeveer 10 minuten.

Decoreren:

  1. Maak suikerglazuur met poedersuiker, paar druppels water en kleurstof naar keuze. Meng je bij elkaar totdat je een dikke glazuur krijgt die niet al te vloeibaar is maar je nog wel uit een spuitzak kan drukken. Decoreer de pompoentjes met dit glazuur.
  2. Je kunt ook gekleurde botercrème gebruiken. Maak het niet te ingewikkeld, gewoon roomboter met poedersuiker en uiteraard wat kleurstof.
  3. Vul de spuitzak(ken) met het gekleurde glazuur. Het steel van de pompoen wordt groen, en de mond en ogen zwart of grijs.

VEEL BAKPLEZIER!

© 2020 - 2024 NorasHomeBakery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel