Oh die drip cakes! Ze zijn héél decoratief, en ook heel erg in! Op zich is het niet supermoeilijk om zo een drip cake te maken. Ik geef je hier een snelcursus drip cake. Mocht je niet uitkomen neem uiteraard contact met mij op!

Wij gaan ervan uit dat je de taart al gevuld hebt met je favoriete vulling en klaar staat om de buitenkant af te smeren met botercrème. 

Crumbcoat

Breng de “crumbcoat” aan – de eerste botercrème laag om de kruimels in te sluiten - laat daarna 30 minuten afkoelen.

Wanneer je taart is samengesteld, gebruik een paletmes of deegschraper om de hele cake te bedekken met een dun laagje frosting en eventuele openingen tussen de biscuit/cake lagen op te vullen, maar maak je in dit stadium geen zorgen dat de biscuit helemaal bedekt is. Dit heet een “crumbcoat” en zorgt ervoor dat je laatste laag kruimelvrij is. Maak ruimte in je koelkast en laat de cake 30 minuten afkoelen om de botercrème stevig te maken.

Smeer de taart af - en zet hem terug in de koelkast

Zodra de frosting is afgekoeld, gebruik de overgebleven botercrème om de taart volledig te bedekken. Hier zijn er verschillende methodes voor, maar dat is het onderwerp van een andere les ????. Koel je taart goed af zodat de drip heel snel hard wordt!

Maak een ganache drip

Door een ganache te maken, krijgen je laatste druppels een opvallende glans. Bovendien zal ganache niet hard worden zoals chocolade, dus er is minder kans dat het afbreekt als je de taart vervoert. Doe 150g chocolade in een kom en verwarm 100ml slagroom in een pannetje totdat die net begint te koken. Giet de room over de chocolade en laat 5-10 minuten smelten. Je mag er ook een klontje boter bij doen maar hoeft niet per sé. Roer om een ​​glanzende ganache te maken en zet opzij om een ​​beetje steviger te worden - je wilt dat de ganache gietbaar is, maar niet te vloeibaar, om dunne, langlopende druppels langs de zijkant van de cake te maken. Laat je ganache ongeveer 30 minuten afkoelen, hoewel het beter is als de ganache iets dunner dan te dik is.

Bedek de randen en vul de gaten op. Gebruik een lepel, een spuitzak of een smeltfles.

Mijn voorkeur gaat zeker voor een smeltfles, op die manier kan je makkelijk controle houden over het proces.

Laat de ganache voorzichtig op de randen van de cake vloeien en duw hem daarbij voorzichtig over de zijkanten.

Nadat je je door de taart hebt gewerkt, vul het midden in en strijk met een paletmes glad tot de randen.

Naast chocoladeganache bestaan er nog een aantal gangbare drip recepten:

  •  - Ganache gemaakt met candy melts, waarbij 1 deel hete slagroom aan 2 deel candy melts wordt toegevoegd.
  •  - Slappe, vloeibare meringue, van eiwit en gezeefde poedersuiker. Het voordeel hiervan is dat het koud bereid wordt en hoef je niet bang te zijn dat de botercrème smelt. Meringue kan ook gekleurd worden.
  •  - Kant-en-klare choco drip, ook te koop hier in de webshop. Geen gedoe, geen geknoei, gewoon opwarmen en doen!

Nu hoef je alleen maar je taart te versieren!

© 2020 - 2024 NorasHomeBakery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel