Normaal maak ik geen "gezonde" of "alternatieve" taarten. Mijn idee van taart en gebak is "sorry mensen maar taart bevat suiker, bloem, eieren en vet". Alles wat officieel ongezond is verklaard. Trouwens, ben ik wel van mening dat een stukje thuisgemaakte taart gezonder is dan de hele dag chips en allerlei candy te snoepen, laat staan frisdranken en te veel alcohol.

Maar... nu werd ik gevraagd door de dochter van een kennis om een vegan taart te gaan bakken, als verjaardagstaart voor haar vriend. Na veel puzzelen en overleggen hebben wij een leuk recept gevonden - eigenlijk een combi van twee recepten - en besloten om samen te gaan bakken. Het eindresultaat is een super lekkere en mooie chocoladetaart geworden, voilà:

En het recept:

Je hebt 2 ingevette bakblikjes/taartvormen van Ø20cm nodig, en voor de vulling komt er een mixer ook goed van pas.

Kapsel (komt hier vandaan: https://happyvegan.nl/vegan-recepten/vegan-chocolade-taart/)

Ingrediënten

Droog

  • 125 gram volkoren bloem
  • 125 gram bloem
  • 50 gr cacao poeder
  • 1 1/2 tl baksoda
  • 120 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zout

Nat

  • 350 ml plantaardige melk
  • 60 gr pure chocolade
  • 60 ml plantaardige olie
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 1/2 tl vanille aroma
  • 3 el ahornsiroop

Taart

  • Verhit de oven op 180 graden.

  • Zeef alle droge ingrediënten, zodat ze niet klonteren en goed gemixt zijn.

  • Smelt de chocolade in de plantaardige melk door deze te verhitten in een pannetje. Mix dan alle natte ingrediënten erdoorheen.

  • Mix de natte en droge ingrediënten goed door elkaar. Dit kan makkelijk met de hand.

  • Verdeel het beslag tussen de twee taartvormen, en bak ze gedurende 35 minuten. Doe een test met een prikker om te zien of het gaar is.

  • Laat de twee cakejes volledig afkoelen.

Vulling

  • 190g plantaardig vet (wij hebben Flora Plant ongezouten gebruikt maar als je preferentie ergens anders voor gaat is ook prima)
  • 50g Crisco - om de consistentie en spuitbaarheid van de creme te verbeteren
  • 70g cacaopoeder
  • ongeveer 400g poedersuiker
  • 2-3 el plantaardige melk
  • 2 tl vanille extract

Mix de ingredienten goed bij elkaar (met de mixer zo'n 5-8 minuten) totdat er een soepele, rijke creme ontstaat. Je mag de hoeveelheid poedersuiker zelf bepalen als maar de consistentie goed blijft. De creme moet goed smeerbaar en evt. spuitbaar zijn.

Als je veel chocoladecreme wil maken neem 1 1/2 recept voor de zekerheid. Dan heb je genoeg over voor grondig afsmeren en toefjes spuiten.

Smeer een laag tussen de afgekoelde cakejes, en werk de taart af met de rest van de creme. Je mag er toefjes op spuiten als je wilt maar een naked cake, of gewoon een beetje stoer is ook niet verkeerd. Garneer nog met rode fruit en/of extra large hagelslag puur. Of waar je maar zin in hebt.

Eet smakelijk!

© 2020 - 2022 NorasHomeBakery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel