Wil je meer weten over de verschillen tussen fondant, marsepein en gum paste? Lees verder....

 

Er zit meer smaak aan marsepein maar fondant is makkelijker bewerkbaar als je kleine details en fijne structuren wil creëren.

Fondant bestaat vrijwel alleen maar uit suiker, een beetje plantaardig vet en andere middelen die de bewerking en textuur aangenamer maken. Marsepein bestaat uit suiker en amandelen, waarbij verschillende amandel-suiker ratio’s zijn ontstaan.

Fondant kleurt mooier en dieper. Dat komt omdat de basiskleur van fondant wit is, en naturel marsepein is gelig door de amandelen. Als je gekleurde marsepein uit de webshop gebruikt, kun je er uiteraard van uit gaan dat die mooi en egaal gekleurd is.

Fondant droogt uit zichzelf uit. Je decoraties worden harder en behouden hun vorm beter. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Je moet redelijk snel werken en je project afmaken omdat het uitdroogt, maar eenmaal uitgedroogd behoudt het wel zijn vorm. Marsepein droogt niet echt uit en blijft altijd zacht. Je hebt hierdoor minder tijdsdruk, maar je kunt geen bloemetjes en figuurtjes maken want die makkelijk inzakken.

Fondant is in principe eetbaar maar smaakt niet altijd lekker door de toegevoegde kleur- en hulpstoffen. Dit verschilt per merk.

Marsepein is volledig eetbaar en heeft een sterke amandelsmaak. Pas wel op voor eventuele notenallergie!

 

Daarnaast heb je nog gum paste. Ook flower paste genoemd omdat hij ideaal is voor het maken van suikerbloemen en andere verfijnde decoraties die lang droog en stabiel moeten blijven. Gum paste bestaat uit suiker, gelatine, water, plantaardig vet, glucose, eiwit en tragantgom oftewel CMC. Dit laatste ingrediënt, CMC maakt het mogelijk dat je de gum paste heel dun kunt uitrollen en met verschillende tools bewerken zonder dat hij scheurt, en eenmaal uitgedroogd, blijft hij hard. Gum paste is niet eetbaar, en wordt vaak gekleurd met niet-eetbare kleurstoffen.

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met mij!

 

© 2020 - 2024 NorasHomeBakery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel