Ik wil een recept voor superfluffy, heerlijke muffins met jullie delen.  Simpel en gezond, met boordevol blauwe besjes! Bij ons thuis gaan ze in no time op.

Dit recept is goed voor ongeveer 20 muffins in normale cupcake vormpjes. 

Dit heb je nodig:

Bereiding:

Verwarm de oven op 170˚C.

Doe de yoghurt, suiker, vanillesuiker en citroenrasp in een kom en meng deze met een pollepel. Voeg de eieren en zonnebloemolie toe, en mix met een handmixer totdat er een egale (dunne) massa ontstaat en de olie is goed opgenomen. In een andere kom, zeef het bloem, voeg het zout en bakpoeder toe. Meng de natte en droge ingrediënten bij elkaar tot een soepele massa. Mag je ook met de handmixer bewerken als het nodig is. Doe een deel van de blauwe besjes in het beslag (ik neem gewoon 2 of 3 handjes vol) en vouw ze voorzichtig in.

Vul de cupcake cups tot max. de helft met het beslag, en plaats er nog 2-3 besjes bovenop. Het beslag gaat nog in de oven uitzetten, daarom is het niet handig om de cupjes veel te hoog te vullen.

De baktijd is zo’n 25-30 minuten, totdat ze goudbruin – maar niet te donker - worden. In mijn oven kan ik tegelijk maar één bakvorm van 12 cups passen, dat betekent dus 2 bakbeurten. Maar in bredere ovens en in ovens waar gerust op 2 hoogtes gebakken kan, is dit maar 1 bakbeurt - mits je 2 bakvormen hebt ????.

Eenmaal klaar, haal ze uit het bakvorm en laat ze op een koelrek afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten plastic doos of trommel. Let wel op dat door de besjes het niet superlang bewaard kan worden, maar ik geloof niet dat je hierover zorgen gaat maken.  

Eet smakelijk!

© 2020 - 2024 NorasHomeBakery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel